Levelsysteem camper

levelsysteem camper
Met de camper onderweg zijn betekent vrijheid en onafhankelijkheid ten opzichte van een vast geboekte plaats van bestemming, mede hierdoor wordt het reizen met een camper steeds populairder. Zoals blijkt uit de verkoopresultaten van de camperfabrikanten.
Maar wie met zijn camper een mooie plek heeft gevonden treft zelden de optimale bodemgesteldheid waarbij de camper direct waterpas levelsysteem camperstaat.
Gelukkig is er het E&P Hydraulics level systeem welke het waterpas stellen van uw voertuig spelenderwijs voor u uitvoert.
Door middel van een in de camper ingebouwd bedieningspaneel en-of met een afstandsbediening welke beiden zeer eenvoudig te bedienen zijn treden vier aan het chassis gemonteerde hydraulische cilinder steunen in werking, en nivelleert uw camper snel en betrouwbaar binnen 2 minuten in een horizontale positie.
In de tussentijd kunt u doorgaan met andere zaken en aanvangen met uw vakantie.
En wanneer u snel naar uw volgende bestemming wilt vertrekken, dan zijn alle hydraulische cilinders in minder dan één minuut weer volledig ingetrokken.
Een compleet level systeem bestaat uit vier hydraulische cilinder steunen, een elektrisch-hydraulische pomp, een besturingsunit (software), een bedieningspaneel, een afstandsbediening en diverse bijlagen zoals elektrische en hydraulische kabels.
De door E&P Hydraulics ontworpen level systemen kunnen direct of met behulp van speciale montage delen, zonder lassen op nagenoeg alle gangbare campermodellen worden gemonteerd, de montage kan afhankelijk van het chassistype in één werkdag worden uitgevoerd.

De E&P Hydraulics level systemen garanderen u een ontspannen vakantieLevelsysteem camper
Aankomen – Vlakstellen – Vakantie

Technische gegevens / voordelen
Het E&P Hydraulics level systeem voor de camper in één oogopslag:
– Binnen twee minuten staat uw voertuig in een horizontale positie
– Het is direct klaar voor gebruik
– Elk systeem is opgebouwd uit 4 hydraulische steunen, die bevestigd zijn aan het chassis.
– Volautomatische bediening (semi-automatische bediening per 2 steunen mogelijk)
– Eenvoudige bediening middels bedieningspaneel en-of afstandsbediening
– Heeft een stabiele en veilige stand
– Is extreem licht in gewicht
– Onderhoudsvrij, hefsteunen zijn voorzien van een poeder gecoate laklaag en worden standaard geleverd met RVS voetplaat
– Steunen gaan paarsgewijs naar beneden waardoor geen torsie in het chassis ontstaat.
– Systeem wordt volledig hydraulisch aangedreven, de hydraulische pomp wordt aangedreven door een krachtige 12 / 24 Volt 800 watt motor.         – – – Iedere  steun wordt bediend door eigen ventiel
– Tank direct aan de pomp gemonteerd. Geen aparte olietank.
– Leverbaar voor campers van 3,5 tot 24 ton. (4 verschillende systemen) en leverbaar in 3 verschillende slaglengtes (32, 35, 38 cm).
– Handbediening noodsysteem aanwezig bij stroomuitval door bijvoorbeeld lege accu.
– Geen elektrische bekabeling en bewegende delen onder de camper, die al na enkele jaren niet meer functioneren i.v.m. optredende corrosie.
– Scheefstand-funktie: op eenvoudige wijze uw afvalwatertank legen.
– Perfecte prijs – kwaliteit verhouding.
– 2 jaar garantie / Snelle levering (systemen altijd op voorraad) / Europees dealer netwerk
Beveiliging
Het E&P Hydraulics levelsysteem is beveiligd en werkt alleen, indien u de handrem aangetrokken heeft.
Vóór het wegrijden hoeft u alleen maar op een knop te drukken, waarna binnen 1minuut alle steunpoten automatisch ingetrokken zijn.
Indien u vergeet de poten in te trekken, gaat er een alarm af wanneer u de camper van de handrem afhaalt. De poten worden vervolgens direct ingetrokken.
De Camper met gemak plaatsen
Met een druk op de knop staat uw camper m.b.v. het hydraulische levelsysteem van E&P Hydraulics volledig waterpas op z’n plaats. Hydraulische hefsteunen maken het alledaagse leven met een camper nog eenvoudiger. Als E&P Hydraulics dealer levert en monteert Camperprofi dit systeem voor u ….
Wie ’s nachts niet uit bed wil rollen, zet zijn camper bij aankomst direct waterpas neer. Dat lukt eenvoudig met het zichzelf regelende E&P Hydraulics levelsysteem.
Met 1 druk op de knop van het bedieningspaneel of de afstandsbediening worden er vier aan het chassis bevestigde hydraulische cilinders op de bodem geplaatst die de camper op haast “magische” wijze in een perfecte, horizontale positie tillen. Snel, absoluut betrouwbaar en op elke ondergrond. Kortom: met een hydraulisch hefsysteem onder uw camper begint de vakantie al bij aankomst ….volledig zonder de stress van het plaatsen.
U heeft hier te maken met een oerdegelijk Nederlands stukje vakmanschap welke over de laatste 10 jaar onder alle omstandigheden en situaties zijn diensten heeft bewezen. Als vakantieganger hoeft u niet verder te zoeken naar kwalitatief betere systemen, dat heeft door onze Camperprofi ogen gezien geen enkele zin….. E&P Hydraulics is de benchmark standaard v.w.b. hydraulische levelsytemen voor de camper. Niet alleen in Nederland maar in geheel Europa met een zeer uitgebreid dealernetwerk. Dus mocht u om wat voor reden dan ook problemen hebben, wij garanderen u een oplossing binnen 1 werkdag.
E&P Hydraulics levert een zeer uitvoerig assortiment automatische hefsteunen (cilinders en telescopen) in verschillende slaglengtes en hefvermogens. Het aanbod van E&P Hydraulics varieert van lichte/kleine hefsteunen met twee ton hefvermogen tot aan robuuste hefsteunen voor vrachtwagens, die tien ton of meer omhoog kunnen drukken.
Afhankelijk van het type chassis van de camper kan men uit verschillende systeem oplossingen kiezen. De verticaal gemonteerde hefsteunen met één enkele uitzetbare hefcilinder zijn solide en hun hefvermogen is enorm, de gedegen techniek heeft bijna geen onderhoud nodig. Als de beschikbare inbouwhoogte echter te krap is, maakt men bij E&P Hydraulics gebruik van zogenaamde telescoopsteunen met dubbele zuigerstangen.
Het hydraulische levelsysteem werkt heel eenvoudig en is te bedienen door jong en oud. Men kiest de autolevel-functie en bevestigt deze met één druk op de knop. De steunen worden eerst paarsgewijs voor of achter uitgeschoven, net naar gelang waar het voertuig lager staat. De steunen nivelleren de camper over de lengteas en aansluitend nivelleren ze het voertuig over de breedteas.
Een ingebouwde pompunit zorgt voor het opwekken van de hydraulische krachten. De pomp genereert middels 12V of 24V voeding de hydraulische druk die op zijn beurt de cilinders op de bodem drukt. Bij deze actie is de pomp gedurende een halve minuut aan het werk tot het voertuig waterpas staat.
In tegenstelling tot goedkopere systemen worden de cilinders ook hydraulisch ingetrokken, waardoor de steunen ook bij diepe doorweekte bodems of bij vorst worden ingetrokken. Zwakkere systemen werken vaak met voorgespannen veren, die bij lange na niet zulke terugspeelkrachten garanderen als bij het E&P Hydraulics systeem.
Noodprogramma

Staakt de elektronica? Compleet lege accu’s? Het E&P Hydraulics levelsysteem geeft haar systeem standaard noodhulp mee op weg, om in geval van nood de steunen handmatig in te kunnen trekken.
Basisregels optimaal levellen
Voor het foutloos en optimaal functioneren van het E&P Hydraulics automatisch nivelleersysteem zijn twee basisregels belangrijk.
Basisregel 1: De sensoren die de ligging bepalen, moeten de horizontale positie eerst leren. Deze zogenoemde kalibratie voert de dealer/vakgarage (wij Camperfprofi) na de inbouw uit. Of het is de taak van de voertuigfabrikant voordat de camper aan u wordt opgeleverd. Uitzonderingen bevestigen de regel. Wie dit karwei op eigen houtje wil klaren, zet zijn camper op een zo effen mogelijk terrein en nivelleert deze dan handmatig. Een waterpas in het voertuig controleert het succes. Aansluitend programmeert men dan met behulp van een speciale toetsencombinatie op het bedieningpaneel of de afstandsbediening het opnieuw ingestelde nulpunt.
Basisregel 2: Optimaal functioneren van het levelsysteem heeft tevens betrekking op de samenwerking met de pneumatische vering (indien aanwezig op uw voertuig). Het is vrij zinloos om bij maximaal opgepompte luchtveren de camper te nivelleren. Aan de ene kant staat hij dan onnodig hoog en zorgt dit voor een ongemakkelijke instap, aan de andere kant wiebelt zo’n camper ook op volledig uitgeschoven steunen, weliswaar minimaal, maar wel voelbaar. Zelfs als de wielen enkel licht op de bodem rusten, dempen zij de zijwaartse krachten al.
Perfect lukt het samenspel tussen de luchtvering en de hefcilinders, als deze beide systemen goed met elkaar communiceren. Na het indrukken van de autolevel-knop geeft de elektronische besturing een signaal af welke de luchtvering zo laag als mogelijk laat zakken en dan activeert hij pas de hefcilinders. De E&P-Hydraulics hefsteunen communiceren met nagenoeg alle gangbare pneumatische luchtverings systemen.
Wat het extra bijkomend totaal gewicht van een E&P Hydraulics nivelleersysteem is, valt niet globaal te benoemen. Afhankelijk van de lengte van het voertuig varieert het aantal hydraulische slangen en daarmee ook de hoeveelheid olie, zware voertuigen hebben cilinders nodig die meer solide zijn. Verder zijn er chassis uitvoeringen waarbij de hefcilinders zonder montageplaten aan het chassis gemonteerd kunnen worden, echter bij de meeste andere chassis uitvoeringen (onderstellen) loopt het gewicht op vanwege het gebruik van deze montageplaten, waardoor het gewicht op zal lopen. Maar door de bank genomen weegt een gemiddeld compleet E&P Hydraulics syteem ca. 55 Kg.